Dirigent en bestuur

 

Dirigent

Quinten Vandevelde – Dirigent (vanaf 2018)

Quinten Vandevelde, geboren te Lokeren in 1993, begon zijn muzikale studie op de Academie voor muziek en woord in Lokeren op 9-jarige leeftijd. Op 16-jarige leeftijd ging hij naar de kunsthumaniora in het Lemmensinstituut en studeerde er af met een grote onderscheiding voor altviool en piano. Gebeten door de muziekmicrobe, vervolgde hij zijn studies en behaalde in 2015 een bachelor in de muziekpedagogie, in 2016 een bachelor in koorleiding, in 2017 een bachelor in compositie, in 2018 een master in koorleiding. In 2019 zal hij de master in compositie vervolmaken.
Quinten geeft les in een muziekatelier in Herent.
Hij dirigeert naast het popkoor Zwart op Wit ook drie andere koren: Basaltes in Grimbergen, Hadricantus in Wijgmaal en Jan – niklaaskoor te Halle.. Hij componeert en treedt graag bij als repetitor in verschillende koren over heel Vlaanderen. Daarenboven wordt hij vaak gevraagd als koorzanger voor verschillende en uiteenlopende projecten.
Kortom één en al passie voor muziek en harmonie, waarbij het delen van die passie door samen te zingen het doel is!

 

Magalie Gelin – Dirigente (2016-2018)

 

Bestuur

Lydwine Colmant – Voorzitter

LydwineLydwine Colmant heeft de passie voor het zingen gekregen door aan verschillende zangworkshops deel te nemen. Al snel voelde ze dat die workshops wel leuk zijn, maar haar niet de kans gaven om zich volledig te ontwikkelen. In haar uitgebreide kennissenkring merkte ze ook dat veel mensen heel graag in een vast popkoor zouden zingen. Haar beslissing is snel genomen! Ze gaat op zoek naar een koordirigent(e), die op dezelfde golflengte zit. En zo ontstaat “Zwart op Wit”, in samenwerking met Lieve De Cock.

Als oprichtster van Zwart op Wit vindt Lydwine het bijzonder fijn dat de Dilbeekse bevolking terecht kan bij een gemengd permanent popkoor, waar niveau en plezier hand in hand gaan.

Lieve De Cock – Ondervoorzitter

LieveLieve De Cock werd getriggerd door het enthousiasme van Lydwine.

Ze volgde notenleer in de muziekacademie en nam deel aan enkele zangworkshops.

Je hoofd leegmaken en de intensiteit van harmonie voelen bij het samen zingen, blijkt ook voor haar een enorme energiebooster te zijn.

Het sociale en creatieve aspect van samen met gelijkgestemden een passie te delen en iets moois te maken is haar drijfveer om een actieve rol op te nemen bij de praktische organisatie van Zwart op Wit.

 

Overige medewerkers: Walter Killens en Stefan De Meûter.